Fargerik stjerne

I Mexico kjøper gjerne folk penslene hennes.


Nå stiller Ana Luisa Rebora ut sin kunst i Galleri 22. En stjerne gjester Båstad. Av Sverre Dillevik Publisert  11.10.2001 - 11:56 Oppdatert 27.01.2003 -  

(EIDSBERG) Med erfaring fra rundt 80 utstillinger, hvorav 35 separatutstillinger, er det nå Galleri 22 i Båstad som får gleden av å vise arbeidene til den fargerike dama i fra Mexico .

I dag holder hun hus i Trømborg med ektemannen Freddy Ruud. I sitt atelier i et av uthusene på gården tryller hun frem det ene kunstverket etter det andre.
– Dette er ikke en hobby, men mitt arbeid, sier Rebora.

Med utallige utstillinger i hjemlandet Mexico er hun i dag en av hjemlandet mest kjente og respekterte kunstnere.

– Der går folk mann av huse for å kjøpe bildene hennes, sier en stolt ektemann.
I tillegg til utstillinger i en rekke sør-amerikanske land, kan Ana Luisa Rebora vise til utstillinger i Tyskland , USA , Italia, Spania og Danmark.

  I hjemlandet Mexico stor de store galleriene i kø for å få Ana Luisa Rebora på plakaten. Her i Norge kan det gå år før den store kunstneren kan få plass i et galleri. Verden er så forskjellig på så mange måter.

Det har vært en omstilling for Ana Luisa Rebora å komme til kalde nord. Men bildene hennes utstrålen en varme, så vi tviler på om snøen får noen sjanse til å legge seg på gårde i Trømborg nå til vinteren.

Også varmen som ekteparet utstråler går igjen i bildene hennes.

Ana Luisa Rebora maler i olje og akryl. Og selv om det har blitt mer og mer akryl etter at hun kom til Norge, så vil publikum kunne få se arbeider i begge teknikker i Galleri 22 fra lørdag og frem til søndag 28. oktober.

En stor kunstner stiller ut sine arbeider i Båstad.


(uten tittel)