volver

Henter inspirasjon i hverdagen

Henter inspir asjon i hverdagen Ana Luisa Rebora åpnet sin kunst utstilling Ruud Gård i Trømborg

Torsdag inviterte den kjente meksikanske billedkunstneren Ana Luisa Rebora til åpning av sin kunstutstilling Ruud Gård i Trømborg.

Av ELISE JENSEN

Publisert  04.07.2006 -

Se større bilde

STOR KUNSTNER: Ana Luisa Rebora får stor oppmerksomhet i Mexico, hvor hun tilbringer tre måneder av året. Her foran kunstverket "The Ghost", som står utstilt i studioet hennes i Eidsberg. 

Se større bilde

FÅ ØYNENE OPP:  Det bor en stor kunstner i Indre Østfold, sier Rita Teigen og Carla Hjertaas fra Mysen. 

Se større bilde

BAPTISE: Dette bildet kan du se Ana Luisa Reboras kunstutstilling Ruud Gård i Trømborg. Bildet er noe beskåret

Se større bilde

FLOTTE BILDER: Marianne Mysen (til venstre), Beate Roulund, Sissel Flatekvål Nikolaisen, Gudrun Bakke og Laila Meljordshaugen koste seg i kveldssola Ruud Gård. De skryter stort av Reboras kunstverk

EIDSBERG: – Velkommen inn, stråler Ana Luisa Rebora. Hun er bosatt i Eidsberg, men er en av Mexicos mest kjente og respekterte kunstnere. Hun har nettopp hatt utstilling Galleri Kvinnelist Jeløya, og er det Indre Østfolds tur til å bli med inn i hennes kunstneriske verden. Rebora har bodd i Norge siden 2000 og henter inspirasjon til bildene sine fra sitt eget liv. Siden hun kom til Norge har blåfargen dominert bildene hennes. – I Mexico malte jeg mest rødt, sier hun. I november reiser hun tilbake til hjemlandet for å holde flere kunstutstillinger. Der er hun tre ganger i året. For to måneder siden begynte hun å arbeide et nytt mesterverk som ennå ikke er ferdig. Det er tydelig at hun er inspirert av norske farger og natur. – Jeg jobber som en gal, forteller hun.

Sterke bilder

Flere nysgjerrige indre østfoldinger hadde tatt turen til Ruud Gård i Trømborg for å se de flotte kunstverkene, og koste seg sammen med Rebora ute i kveldssola. – Hun maler fantastiske bilder som griper en forskjellige måter, sier Laila Meljordshagen fra Mysen. Hun har vært flere av den meksikanske kunstnerens utstillinger, og skryter stort av bildene hennes. – Det er sterke bilder. De er usensurerte og man kan tolke dem sin egen måte. De griper en der en selv er i livet. Bildene er rolige og dystre, men samtidig ståler de optimisme, sier Meljordshagen. – De er rett og slett nydelige, supplerer hun.

Ber folk øynene opp

Rita Teigen og moren Carla Hjertaas fra Mysen synes at flere bør øynene opp for Rebora. – Folk bør forstå at vi har en stor kunstner her i Indre Østfold. I Mexico er hun like kjent som norske kunstnere er i Norge. I Mexico henger det store bannere med navnet hennes når hun har utstilling. Der får hun stor oppmerksomhet, sier Teigen, som jobbet som Reboras kunstformidler i begynnelsen da hun kom til Norge. – Men har hun begynt å klare seg fint selv, legger hun til. Mor og datter er svært imponerte over de flotte kunstverkene. – De er helt praktfulle! Rett og slett fantastiske, sier de nærmest i kor. – Hun har en imponerende teknikk, og bruker helt spesielle farger. Hun er en unik kunstner, og har klart å blande sand og oljemaling i maleriene sine. Det er det ikke mange kunstnere som klarer, sier Rita Teigen. Utstillingen er åpen til 8. juli.